2013 m. liepos 10 d., trečiadienis

Mikrobangu krosneles

Kai reikia skubiai pavalgyti

mikrobangu krosneles
mikrobangu krosneles
Šiais laikais visi skuba, lekia, nuolat trūksta laiko net pavalgyti. Galima teigti, kad mikrobangu krosneles – tarsi išsigelbėjimas užsiėmusiems žmonėms, nes maistą pašildo itin greitai. Šis straipsnis būtent apie mikrobangų krosneles, jų pasirinkimo įvairovę, praktišką pritaikymą darbo ir namų aplinkoje.

Galimybė rinktis

Jei ketinate keisti virtuvės buitine technika, pagalvokite apie jos spalvas. Iškart įsigykite ir mikrobangų krosnelę. Ji gali būtų įmontuojama į baldus, tokiu atveju atrodo estetiškai, neužima daug vietos, reikia mažiau priežiūros. Galima pirkti ir pastatomą mikrobangų krosnelę, patogu, kad ją galima perstatyti į kitą vietą, ji dažnai yra pigesnė. Vos už porą ar kelis šimtus litų palengvinsite savo buitį, nes būtent tiek kainuoja mikrobangų krosnelė. Galite rinktis iš daugybės gamintojų siūlomų prekių, jos būna skirtingos išvaizdos, išmatavimų, funkcijų. Informacijos apie krosnelių modelius, detales galite ieškoti virtualioje erdvėje, paieškos sistemoje įveskite mikrobangu krosneles transformatorius ar panašius dominančius raktažodžius.

Ne viena funkcija, skirtingi duomenys

Yra parduodami mikrobangu įrenginiai, kurie ne tik šildo maistą, jie turi ir daugiau funkcijų. Mikrobangų krosnelės funkcijos: atšildymas, pašildymas, grilis, termocirkuliacija. Šildymas ir atšildymas yra bene dažniausiai naudojamos funkcijos. Grilį galima vadinti papildoma funkcija, ji patinka žmonėms, kurie nori, jog maistas būtų traškus ir apskrudęs. Termocirkuliacija atlieka orkaitės funkciją, todėl galima kepti pyragus, džiovinti obuolius, grybus ir pan. Tad krosnelę panaudosite atitirpinti šaldytus produktus, maistui šildyti, jam ruošti. Nuo funkcijų priklauso prietaiso kaina. Yra siūlomos krosnelės su virimo garuose funkcija, bet jos yra žymiai brangesnės nei paprastos. Atkreipkite dėmesį ir į kitas mikrobangų krosnelės savybes. Prietaiso talpa yra išreiškiama litrais, pavyzdžiui, 20 litrų. Pagalvokite, ar Jums reikia didelės krosnelės, nes ji užims daug vietos. Vis dėlto, jei ketinate naudoti įvairias funkcijas, tai geriau didesnė krosnelė. Atsižvelkite ir į įrenginio galią, nes nuo to priklauso maisto pašildymo ar kitų funkcijų atlikimo greitis, sunaudojamos elektros energijos kiekis. Svarbu ir prietaiso valdymas, jis gali būti mechaninis, elektroninis, automatinis. Pirmasis buvo naudojamas senesniuose modeliuose, kai galia ir laikas reguliuojami dviem mygtukais. Antrasis valdymas yra skirtas įvairioms funkcijoms atlikti. Ekrane matote galią, laiką, kokios funkcijos nustatytos, vienos iš tokių yra mikrobangu krosneles electrolux. Naujausiose krosnelėse diegiamas automatinis valdymas, kai pačiam nereikia nieko nustatinėti. Prietaisas pats parenka tinkamus parametrus, tereikia pasirinkti funkciją. Taigi, tikrai yra galimybė rinktis, bet naujesnis modelis su daugiau funkcijų kainuos brangiau. Įvertinkite savo poreikius ir finansines galimybes.

Naudinga darbe

Dažnai žmonės į darbą nešasi sumuštinius, nes nėra kur pasišildyti maistą. Sausas maistas kenkia skrandžiui, Jūsų virškinimo sistemai naudingiau, jei valgote šiltą maistą. Tinkamas maitinimasis svarbu, nes tokiu atveju ateityje nebus virškinimo organų ligų. Kiti žmonės perka maistą įstaigos valgykloje ar netolimose maitinimo vietose, bet tokiu atveju tenka kiekvieną dieną sumokėti nemažą pinigų sumą už pietus. Jei darbovietėje nėra mikrobangų krosnelės, galite paraginti viršininką ją nupirkti arba tiesiog, kad visi darbuotojai prisidėtų. Svarbu, kad būtų kokia nors valgymo patalpa. Tikrai nereikia geriausios mikrobangu krosneles, nes tokiu atveju naudojama tik šildymo funkcija. Visi darbuotojai džiaugsis, kai per kelias minutes pašildys maistą ir galės mėgautis garuojančiu patiekalu.

Apibendrinant galima pasakyti, kad mikrobangų krosnelė – vienas iš buities prietaisų, kuris palengvina ir sutrumpina maisto ruošimo procesą. Tad mikrobangu krosneles – įrenginiai, kurie praverčia ir darbe, ir namuose.